2013. március 23., szombat

Maláj Nagydíj - Az időmérő


Ma reggel kilenckor kezdetét vette a szezon idei második időmérő edzése. Persze az izgalom mint mindig nagyon nagy volt. Főleg most, hogy Felipe mintha a 2008-ban mutatott formáját hozná. :D


A Q1-ben volt egy kis félelem, hiszen visszacsúszott a 11. helyre, volt még pár perc az etapból és ő a boxban tartózkodott. Szerencsére ez a félelem alábbhagyott mikor a 12. helyen továbbjutott a Q2-be.


És következett a Q2. A pilóták hamar elkezdték megfutni a mért köreiket, mert ugye Sepang nem hazudtolta meg magát és jött az eső. Szerencsére Felipe még időben futott egy 6. időt, mellyel biztosította a helyét a Q3-ban. Az eső miatt a legtöbben már nem tudtak javítani az idejükön.


És végre a Q3. Mindenki intermediate gumikkal ment ki a pályára, mert a pályán azért már jelen volt egy kis vízmennyiség. Folyamatosan futották a jobbnál jobb köröket egymás idejét megjavítva. Ekkor azt gondoltam, hogy itt azé a versenyzőé lehet a pole, aki utoljára fut mért időt. Hát ez csak majdnem jött be, mert utolsóként Felipe futott mért kört, amivel feljött a MÁSODIK helyre. Vettel űridejét nehéz lett volna túlszárnyalni :D


Elmondhatjuk, hogy az idei évben Felipe 2-0-ra áll Alonsoval szemben az időmérők tekintetében.

Hirtelen nem lehetett a hatalmas vigyort sem letörölni az arcomról. Hihetetlen boldogság öntött el és ezzel gondolom a legtöbb Massa rajongó így volt, hiszen olyan, hogy az első rajtsorból induljon utoljára 2010-ben az Abu Dhabi nagydíjon fordult elő. 

Alig várom a futamot és bízom Felipe jó rajtjaiban és reménykedem egy jó taktikában nem úgy mint egy héttel ezelőtt...

Forza Felipe! Szeretnénk holnap a dobogón látni ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése