2013. március 15., péntek

A második szabadedzés :)

Ausztrál Nagydíj 2. szabadedzés :)

Napos idő várta a pilótákat Melbourne-ben a második szabadedzésre is, nem úgy mint valószínű a legtöbbünknél: kinézünk az ablakon és havas a táj :O
Az állás 6 óra 50 perckor a következő:
Vettel már jobb idővel vezeti az edzést, mint amivel az elsőt megnyerte, viszont már felkerültek a szuperlágy abroncsok.



6 óra 53 perckor Felipe feljön a harmadik helyre a keményebb keverékű abroncsokkal.


7 órakor Felipe a boxban tartózkodik és még mindig a 3. helyen áll. Van der Garde csúszott ki a kavicságyba, de ő most nem tud kijönni úgy mint az első szabadedzésen Paul di Resta. Kiszáll az autóból. Sárga zászló lép érvénybe.


7 óra 10 perckor az állás: Hamilton, Massa, Webber, Rosberg, Räkkönen, Alonso, Grosjean, Button, Hülkenberg, Pérez, Sutil, Guttierez, Maldonado, Vergne az első 15 sorrendje.

Alonso kijött szuperlágy abroncsokkal szóval lassan Felipének is jönnie kell velük. És 7 óra 14 perckor ki is hajt a boxból. Elsőre jön egy ötödik időt. Az állás 7 óra 18 perckor:



Felipe 7 óra 28 perckor szuperlágy abroncsokkal visszatér a pályára. Közben folyamatosak a hibák a pályán, gondolom még elég poros és mindenkinek vissza illetve bele kell rázódnia.
Hamilton csúszott ki a fűre. Élvezetes a skysporton olvasni a kommenteket. Hamilton kicsúszásával kapcsolatban: "biztos az ausztrál fű a legjobb" :D
Vettelnek Kers problémái akadtak. Mondjuk ezek az idei első szabadedzések, szóval sokakkal előfordulhat, hogy hibáznak és az autón is lehetnek még egyéb megoldásra váró problémák. Például a Mclaren is jelezte, hogy gondban lesznek Melbourne-ben.
Valószínűleg jelenleg (7:37) a két Ferrari megtankolva köröz a pályán, mert a köridők nem igazán javulnak. De az időket elnézve elég sok csapat és pilóta köröz megtankolva.
7 óra 40 perckor az állás: 



7 óra 41 perc: Guttierez akadályozta Felipét, aki így majdnem nekiütközött. Jogosan mutogatott. Elég sok ilyen szituáció lehet, mivel ebben az évben különösen sok az újonc pilóta, úgyhogy eleinte a lekörözésekkel is lehetnek majd problémák. De egyszer csak belejönnek majd :)





7 óra 45 perckor mindenki a pályán és valószínűleg mindenki versenyszimulációt végez, mert a köridők egyáltalán nem javulnak. Rendesen tartják fel egymást a pilóták. A köridők már nem hiszem, hogy túlzottan javulni fognak.

8 perccel a vége előtt Hamilton csúszik ki a kavicságyba. Hirtelen sem a kommentátorok sem a skysports adás feliratozói nem tudták, hogy ki az a hasonló sisak miatt. Gondolom Szujó Zoli - Wéber Gábor párosnak ezzel nem lesz problémája. :)


De közben Rosberg váltója is megadta magát, úgyhogy a szabadedzés vége nem alakult jól a Mercedesnek. Közben Felipe akadálymentesen teljesíti még mindig a köreit.

Néha megakad a szemem egy-.egy chates hozzászóláson :D Most például: "Fárasztó: Kérdés vasárnap Maldonado lesz vagy Maldoffado?" Igen, ez tényleg fárasztó :D Mondjuk az is érdekes, hogy csak magyarok írogatnak.

Az eredmény az utolsó negyed órában nem változott. Az eredmény:



Ha következtetést szeretnénk levonni az első két szabadedzésből (amit amúgy nem szabadna), akkor úgy gondolom, hogy a Red Bull elég erősnek tűnik, de a Ferrari is jó lehet. A Mercedes is ott lehet elöl, bár most mindkét autó műszaki hiba miatt állt meg. A Mclaren meg mintha egy kicsit gondban lenne.

Folytatás a harmadik szabadedzéssel holnap hajnali 4 órakor :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése