2013. március 12., kedd

Ausztrál Nagydíj


Végre valahára hétvégén megrendezik a 2013-s idény első futamát méghozzá Ausztráliában. Mindannyian reméljük – szerintem – hogy idén végre Felipe jól fog kezdeni és hogy az utolsó futam után hatalmas mosollyal az arcunkon fogunk erre az évre emlékezni. De sajnos… vagy éppen nem sajnos a Brazil futam még nagyon messze van. Most összegyűjtöttünk nektek pár információt a Melbourni pályáról és készítettünk egy táblázatot ami azt mutatja, hogy Felipe pályafutása során eddig hogy teljesített ezen a pályán!

2010


Pályáról….

Ausztrál nagydíjat 1985 óta rendeznek. Az első 11 évben  Adelaide adott otthont a száguldó cirkusznak, azóta viszont Melbourni Albert parkban rendezik meg a versenyt.  

Adelaide

Adelaide


Melbourne Albert Park




A legtöbb versenyt Michael Scumacher nyerte meg, összesen négyszer
( 2000, 2001,2002,2004).  A pálya 58 körös, és 5,3 km hosszú- Az itt látható táblázatban láthatjátok ki, mikor és melyik pályán nyert Ausztráliában. 



Év
Versenyző
Konstruktőr
Pálya
Összefoglaló


Felipe helyezései Ausztráliában


Hát sajnos nem valami jól… Hatszor kiesett és dobogós helyezése is csak egyszer volt ezen a pályán. Mondjuk Felipére jellemző, hogy az évet mindig gyengébben kezdi, de azért érdekes, hogy ez a pálya eddig mennyire nem feküdt neki . Reméljük idén változni fog a helyzet….



Egy 2008-as előzés 
Tippek!

Ha a hétvégére fogadni kéne Felipe helyezését illetően akkor mi egy 5.-6. helyet tippelnék. Egyrészt azért mert a fent látható táblázatból mi azt szűrtök le, hogy neki ez a pálya nem annyira fekszik vagy éppen nem szerencsés, valamint Felipe általában nem szokott olyan kimagaslóan kezdeni. Szóval, ha egy ötödik vagy hatodik helyet megszerezne, akkor mi annak már nagyon örülnénk. Ti mit gondoltok hol fog végezni Felipe? Véleményetekre kíváncsiak vagyunk így ha van kedvetek, akkor oldalt szavazzatok! Meglátjuk kinek lesz igaza…. ( nyereményt sajnos nem tudunk adni ha helyesen tippeltek :P ) 


Forrás : Wikipedia. A második táblázat saját összeállítás :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése